Actualitat de la FCC

La Federació Catalana de Càmpings posarà en marxa en els propers dies un servei d’assessoria tècnica i jurídica per donar suport als càmpings associats i atendre les seves consultes arran de la publicació de les darreres normatives que regulen el sector. El nou servei estarà integrat per experts en diferents disciplines i l’objectiu és que els càmpings integrats en les diferents associacions que formen part de la Federació comptin amb ajuda especialitzada per interpretar els documents i es puguin adaptar a les noves regulacions i a les qüestions que se’n derivin. S’oferirà una primera consulta gratuïta per resoldre dubtes sobre les noves normatives i les seves afectacions.

En paral·lel, des de la Federació se seguirà oferint als càmpings associats sessions informatives per part dels experts per oferir informació de primera mà sobre el procediment i recorregut de les noves normatives i les gestions que es duguin a terme al respecte.

Anàlisi jurídica dels nous Decrets llei

Reunió del sector del càmping a Catalunya amb responsables del Govern

Mentrestant, l’equip jurídic de la FCC està analitzant el contingut dels Decrets llei aprovats en els darrers dies en relació a la nova taxa turística i a la gestió del risc d’inundabilitat; i, un cop revisats amb detall, es decidirà quines accions es poden emprendre.

Per altra banda, s’ha acordat aprofitar el tràmit parlamentari que s’ha obert per poder fer les aportacions escaients en la millora i seguretat dels càmpings i de les seves instal·lacions i per tal de seguir defensant els interessos del sector.

Des de la FCC, i després de la reunió celebrada el passat 17 de març amb responsables del Govern, s’ha criticat les formes en què s’ha portat a terme el Decret llei sobre la gestió dels riscos d’inundabilitat, aprovat el passat 18 de març, i s’ha reiterat que el sector està preparat per gestionar els riscos derivats de l’emergència climàtica recordant que fa temps que hi treballa  amb la premissa que la seguretat de clients i equips és una prioritat. També s’ha recordat que des d’un primer moment el sector ha consensuat amb el Govern la urgència de revisar i actualitzar els mapes de risc d’inundabilitat dels càmpings catalans i les fitxes dels establiments i de fer una diagnosi cas per cas.

La Federació ha manifestat de nou la seva disposició a col·laborar amb el Govern en tot el que tingui a veure amb la millora de la qualitat i la seguretat dels càmpings, amb la voluntat de treballar conjuntament per tal de preveure els nous escenaris que està comportant el canvi climàtic i fer-hi front amb les mesures més eficients i les millors eines tecnològiques i protocols d’autoprotecció.

També s’ha remarcat que els càmpings catalans sempre han apostat pel diàleg i amb la voluntat de ser partícips amb l’administració.