Estudis i RecursosPosem al teu abast una selecció d’estudis i recursos del sector del càmping català

Explora la realitat del sector del càmping amb els informes i recerques de la FCC, basats en dades reals i elaborats amb la col·laboració d’experts en diversos àmbits. Aquests estudis proporcionen una anàlisi detallada del sector, i això ens permet identificar la situació actual i planificar el camí cap als nostres objectius.

Aquests documents només es troben disponibles en català. Per a qualsevol consulta al respecte a aquests documents, contacteu amb nosaltres a [email protected].

El present estudi d’impacte econòmic del sector càmping a Catalunya ha estat desenvolupat per l’equip de treball de BIM Consultors amb l’objectiu de valorar i conèixer quin és el pes econòmic real que té el sector en el seu entorn directe i poder avaluar així la seva aportació a la societat.

El Llibre Blanc del sector del càmping a Catalunya analitza la situació actual del sector, identificant les tendències i els reptes futurs.

L’objectiu d’aquest document és establir una reflexió que permeti definir estratègies sectorials i eines operatives, amb la finalitat de valorar la importància del sector del càmping des d’una perspectiva econòmica, paisatgística, ambiental i territorial.

Amb l’objectiu de potenciar les qualitats del càmping i el seu plantejament singular, aquest manual identifica els criteris arquitectònics basats en una ocupació informal, temporal i respectuosa amb la natura.

I, a més, explora les possibilitats per esdevenir paradigma de la conservació del paisatge, la regeneració urbana i la interacció social entre l’individu i la comunitat.

En el marc dels treballs d’elaboració del Pla director urbanístic de les activitats de càmping, aquest document recull una breu compilació dels principals indicadors de demanda del turisme de càmping a Catalunya l’any 2018 per tal d’identificar el pes del càmping en la demanda turística a Catalunya.

Aquest estudi és un recull econòmic elaborat conjuntament amb EURECAT, realitzat amb dades reals dels càmpings federats i dades oficials d’IDESCAT i la Direcció General de Turisme de Catalunya al 2018.

L’objectiu d’aquest estudi va ser recollir l’impacte econòmic total que rep el territori català a través del sector del càmping.