Els càmpings catalans han destinat 3 milions d’euros per complir els protocols sanitaris

9 octubre 2020, FCC

La Federació Catalana de Càmpings es queixa de la manca d’ajuts per part de l’administració i d’alguns missatges que han creat confusió 

L’entorn tranquil, segur i en contacte amb la natura ha afavorit la satisfacció dels clients, alguns dels quals han provat el càmping per primer cop

Els càmpings catalans han destinat 3 milions d’euros per complir els protocols sanitaris i de seguretat de l’Estat espanyol i la Unió Europea, als que s’ha sumat un reforç de mesures que ha dut a terme el sector. La Federació Catalana de Càmpings destaca que la majoria de càmpings han obtingut certificats com el Safe Tourism o d’altres similars i que la bona preparació del sector en mesures sanitàries ha afavorit la satisfacció dels clients. Amb l’aplicació d’aquestes mesures quasi la totalitat dels càmpings s’han adaptat al nou escenari i han pogut obrir. El sector es queixa, però, de la manca d’ajuts per part de l’administració i de la manera com ha difós molts missatges, ja que han creat confusió i “un allau de cancel·lacions” que ha provocat que les reserves no s’hagin pogut recuperar.

Com a part més positiva, la Federació remarca que els clients allotjats l’estiu d’aquest any als càmpings han pogut viure unes vacances de gran tranquil·litat, en un establiment segur, afavorit per un entorn a l’aire lliure i amb baixa ocupació. Als clients habitualment campistes, s’ha sumat l’arribada de clients que han provat el càmping per primer cop i això ha fet que hi hagi hagut més demanda en els allotjaments propis de les instal·lacions que per ocupar parcel·les. Les estades han estat en conjunt més curtes, ja que hi hagut una gran disminució de reserves per part de clients estrangers, que fan en general estades més llargues que els clients de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol. La temporada ha estat curta i difícil per a la majoria d’establiments, tot i que per un petit percentatge de càmpings situats a zones de muntanya han tingut una bona ocupació.  La Federació ha organitzat webinars amb un gran nombre d’experts i les instal·lacions estan molt ben preparades i en línia al que moltes persones busquen per passar les seves vacances: allotjaments en el marc de la natura i que permeten gaudir d’un descans o d’unes vacances amb una gran tranquil·litat pel que fa als nous estàndards de seguretat sanitària.

FCC
Organització sense ànim de lucre
Tenim personalitat jurídica pròpia i capacitat d’obrar per al compliment de les nostres finalitats en l’àmbit territorial català, coincident amb la totalitat del territori que defineix Catalunya com a comunitat autònoma de l´Estat Espanyol i governat per la Generalitat de Catalunya.

Últimes Notícies

21 gener 2021, FCC

La Federació Catalana de Càmpings s’adhereix al manifest #RescatxPimes

Transcorregut més de mig any des de l’inici de la […]

14 gener 2021, FCC

Neix CampingsBox, la primera caixa regal online dels Càmpings de Catalunya

Creada amb l’objectiu d’unificar l’oferta dels càmpings catalans, sumant esforços […]