Els càmpings catalans celebren el pla de desescalada però lamenten la gran incertesa que provoca

29 abril 2020, FCC

La Federació Catalana de Càmpings manté que en aquests moments el càmping és una alternativa a l’alça ja que són un tipus d’establiment que permeten millor gaudir d’un descans o d’unes vacances amb una gran tranquil·litat pel que fa als nous estàndards de seguretat sanitària que s’exigiran i demanarà el mercat 

Els càmpings catalans valoren positivament que el Govern espanyol hagi fet  públic el pla de desescalada del confinament  però lamenten la gran incertesa que provoca i mantenen que falten moltes respostes. Des del sector s’està analitzant el document i s’adverteix que  cal concretar molts detalls. D’entrada, la Federació Catalana de Càmpings considera que la informació que hi ha en aquests moments sobre el pla no és prou clara ni precisa i s’està a l’espera de conèixer els serrells de la nova normativa per poder oferir els serveis amb absoluta garantia i seguretat tant per als clients com per als treballadors.

Per una banda, els càmpings catalans reclamen poder disposar el més aviat possible dels protocols sanitaris per dur a terme l’activitat i, sobretot, que siguin uns protocols assumibles. “Necessitem tenir garanties absolutes per poder iniciar l’activitat” s’afirma. Consideren un despropòsit que no quedi clar quin són els protocols en espais comuns (com ara piscines, sanitaris, zones esportives),  i que es puguin obrir.

I, per l’altre, el sector considera clau que hi hagi mobilitat; i, en aquest sentit, reclama que es pugin obrir les fronteres. El nostre sector depèn molt del turisme internacional; aquest és un element clau i demanem que es concreti.  El turisme intern és important però no suficient per a nosaltres”, s’afegeix .  També preocupa que la prohibició de circular entre províncies fa que el sector tingui poques possibilitats de generar ocupació dels allotjaments sobretot a les zones menys poblades .

El càmping, una alternativa a l’alça

La Federació Catalana de Càmpings manté que en aquests moments el càmping és una alternativa a l’alça ja que són un tipus d’establiment que permeten millor gaudir d’un descans o d’unes vacances amb una gran tranquil·litat pel que fa als nous estàndards de seguretat sanitària que s’exigirà i demanarà el mercat.  “Els nostres establiments tenen l’avantatge que estan situats a l’aire lliure, que hi ha una separació entre parcel.la i parcel.la, i que moltes caravanes i autocaravanes tenen els seus propis serveis i, per tant, en les primeres fases de desconfinament  no han de fer servir serveis sanitaris comuns” s’assegura des del sector.

D’altra banda, segons els càmpings catalans , també caldrà veure com es concreten les limitacions d’ocupació que planteja el pla, i quines dates hi ha d’obertura de platges. “Molts dels nostres càmpings es troben a la costa i  que els nostres clients puguin gaudir de la platja és important” s’afirma.

Un altre tema que preocupa és com s’articularan els aspectes relacionats amb les contractacions laborals durant les diferents fases de la desescalada. Asseguren que no hi ha garantia d’allargament dels ERTO per força major, inseguretat amb els costos laborals i això, adverteixen, farà que per a molts empresaris sigui inviable econòmicament.

El sector es manté esperançat. “Confiem molt en el turistes de casa nostra, que ens facin de nou confiança”, manté la Federació.

FCC
Organització sense ànim de lucre
Tenim personalitat jurídica pròpia i capacitat d’obrar per al compliment de les nostres finalitats en l’àmbit territorial català, coincident amb la totalitat del territori que defineix Catalunya com a comunitat autònoma de l´Estat Espanyol i governat per la Generalitat de Catalunya.

Últimes Notícies

10 octubre 2022, FCC

Foro Piscinas Madrid: 1 i 2 de desembre 2022

De l’1 al 2 de desembre de 2022, se celebra […]

16 juny 2022, FCC

Catalunya participa en el projecte del primer màster europeu en gestió sostenible de càmpings

El projecte referma el lideratge dels càmpings catalans en la […]

26 abril 2022, FCC

Una postpandèmia més a prop de la prepandèmia

Els càmpings catalans tornen a veure la llum després d’una […]