El Govern, tot i no comptar amb l’aval de la Justícia, ha tirat pel dret

16 octubre 2020, FCC

Després de la reunió mantinguda dimecres al Palau de la Generalitat amb diversos membres del Govern, encapçalats pel seu Vicepresident i President en funcions, HC Pere Aragonès, i de la filtració de les mesures que ens proposarien al sector per limitar els contagis per la COVID-19, les Federacions i Gremis ens vam oposar fermament al tancament d’activitat proposat.

El Govern no ha escoltat les propostes del Sector, el que ells ens van mostrar són fets consumats que se’ns han presentat sense possibilitat d’esmena. Les mesures compensatòries anunciades pel Govern són insuficients i fetes a corre-cuita, sense cap mena de rigor.

El TSJC no ha resolt, i per evitar la incertesa, la Resolució ha estat publicadav i ha entrat en vigor aquesta matinada (01:00h). El Govern ha fet que la restauració tanqui sense que les mesures que suspenen l’activitat de restauració a tot Catalunya es trobin avalades per la Sala del Contenciós del TSJC.

Més de 200.000 treballadors i 50.000 autònoms, no han sabut fins la matinada que no podien treballar ni obrir els negocis. La sensació d’improvisació per part del Govern és més que evident.

La inseguretat jurídica és màxima a hores d’ara. Els empresaris, en la majoria autònoms, pimes i micropimes no han sabut què fer amb tanta anada i vinguda de l’executiu.

El sector ha hagut de cancel·lar reserves, celebracions, comandes, repartir producte entre el personal abans de que es faci malbé. Tot són pèrdues.

No estem d’acord amb les formes del Govern a l’hora de prendre aquesta decisió. El dret al treball és un dret reconegut per la Constitució als ciutadans, i sense l’aval judicial, el Govern no pot aplicar-lo de facto.

Entenem que es pot garantir la continuïtat econòmica amb les màximes mesures de prevenció i seguretat per a la salut de les persones, com hem estat fens fins ara.

Demanem que s’estableixin altres mesures i campanyes de conscienciació entre la ciutadania per disminuir l’activitat social, que és on veritablement s’està ocasionant la transmissió del virus.

La restauració no és la causa dels contagis; des del primer moment, el sector ha estat qui més mesures ha pres per poder donar tranquilitat als clients i usuaris dels seus serveis. Exigim més respecte al sector, l’aplicació d’unes restriccions més justes per tots i un pla d’ajuts efectiu al nostre sector.

FCC
Organització sense ànim de lucre
Tenim personalitat jurídica pròpia i capacitat d’obrar per al compliment de les nostres finalitats en l’àmbit territorial català, coincident amb la totalitat del territori que defineix Catalunya com a comunitat autònoma de l´Estat Espanyol i governat per la Generalitat de Catalunya.

Últimes Notícies

10 octubre 2022, FCC

Foro Piscinas Madrid: 1 i 2 de desembre 2022

De l’1 al 2 de desembre de 2022, se celebra […]

16 juny 2022, FCC

Catalunya participa en el projecte del primer màster europeu en gestió sostenible de càmpings

El projecte referma el lideratge dels càmpings catalans en la […]

26 abril 2022, FCC

Una postpandèmia més a prop de la prepandèmia

Els càmpings catalans tornen a veure la llum després d’una […]