Comunicat als càmpings catalans

23 març 2020, FCC

Des de la Confederació de Càmpings del Mediterrani comuniquem a tots els associats que, finalment ja ha sigut publicat en el BOE en data 19 de març de 2020 (BOE núm. 75) l’Ordre SND/257/2020, per la que es declara la suspensió d’obertura al públic d’establiments d’allotjament turístic, amb especial menció al sector del càmping, i en aquest sentit:

1. S’ordena la suspensió d’obertura al públic de tots els càmpings, ubicats en qualsevol part del territori nacional.

2. Es permet amb caràcter excepcional, prestació de serveis de manteniment, vigilància i seguretat als establiments.

3. Excepcions: suposats d’allotjament turístic de llarga estada o temporada.
Queda permesa l’obertura al públic per aquells establiments que en el moment de la declaració de l’Estat d’Alarma tinguessin clients allotjats d’una manera estable i de temporada, sempre que disposin de les infraestructures en els seus propis espais d’allotjament, per a poder portar a terme les activitats de primera necessitat en els termes que conté el Reial Decret de declaració de l’Estat d’Alarma.

4. El tancament es produirà en el moment en què l’establiment ja no disposi de clients allotjats i, en tot cas, en el termini màxim de 7 dies naturals des de l’entrada en vigor de la norma.

5. L’ordre de suspensió d’activitat queda vinculada a la duració de la declaració de l’Estat d’Alarma i de les seves pròrrogues, si es donés el cas.

Des de la Confederació i d’una manera consensuada amb les nostres associacions federades, i a la vista del contingut normatiu, us fem arribar aquestes recomanacions, per responsabilitat social del sector, i a tall de garantir la protecció i la seguretat dels clients i treballadors:

  1. Càmpings que encara no estaven oberts: no obrir fins que acabi la crisi sanitària COVID-19.
  2. Càmpings oberts amb allotjats: desallotjament i tancament de les instal·lacions.
    No obstant això, i a la vista de l’excepcionalitat recollida en el text normatiu, i enfront de les múltiples situacions que existeixen en el nostre sector en aquests moments. Apel·lem a la vostra responsabilitat per a garantir la protecció i seguretat a treballadors, clients i en general a tota la societat que en aquests moments estem lluitant per a no estendre i incrementar el nivell de contagis del COVID-19.

Amb la vostra ajuda i col·laboració sortirem d’aquesta situació, i aportarem a la societat de nou la vida a l’aire lliure, la natura i la diversió, que falta ens farà.

FCC
Organització sense ànim de lucre
Tenim personalitat jurídica pròpia i capacitat d’obrar per al compliment de les nostres finalitats en l’àmbit territorial català, coincident amb la totalitat del territori que defineix Catalunya com a comunitat autònoma de l´Estat Espanyol i governat per la Generalitat de Catalunya.

Últimes Notícies

10 octubre 2022, FCC

Foro Piscinas Madrid: 1 i 2 de desembre 2022

De l’1 al 2 de desembre de 2022, se celebra […]

16 juny 2022, FCC

Catalunya participa en el projecte del primer màster europeu en gestió sostenible de càmpings

El projecte referma el lideratge dels càmpings catalans en la […]

26 abril 2022, FCC

Una postpandèmia més a prop de la prepandèmia

Els càmpings catalans tornen a veure la llum després d’una […]