Càmpings en marxa

21 juny 2020, FCC

La majoria dels càmpings catalans obra aquest cap de setmana . La Federació Catalana de Càmpings lamenta que la poca claredat en la data d’obertura de fronteres ha perjudicat al sector.

Atenció campistes, ja podeu preparar tendes i caravanes: aquest cap de setmana començaran a obrir molts càmpings catalans i s’espera que el primer cap de setmana de juliol pràcticament tots estaran en ple rendiment. Tot i que molts d’ells ja tenien autorització per obrir amb l’entrada de la fase 1, la majoria va decidir no fer-ho per les restriccions marcades pel pla de desescalada i sobretot perquè no tenien demanda degut a la prohibició en la mobilitat a nivell regional i internacional. «Estem a punt per obrir, les instal·lacions estan preparades, amb tots els protocols d’higiene i seguretat i amb els equips formats per poder-los aplicar. Ens falten, però, els clients i per poder-ne tenir necessitem que no hi hagi limitacions de mobilitat entre regions i a nivell de fronteres, per això estem esperant amb impaciència que s’obrin», explica Miquel Gotanegra, president de la Federació Catalana de Càmpings, que recalca el fet que «a Catalunya entre el 60 i el 70% del client dels càmpings és estranger -la majoria procedents dels Països Baixos, França i Alemanya- i a les comarques gironines aquest percentatge arriba al 80%». Lamenta, també, la poca claredat en la data d’obertura de fronteres, que ha perjudicat al sector. «El gran problema de tot plegat és la manca de concreció; anem sempre a l’últim minut, i això és molt dolent, perquè la gent no s’organitza les vacances amb set dies d’antelació», critica Gotanegra. “Si fa quinze dies o un mes haguéssim tingut una data clara de quan es podia entrar al país i amb quines condicions, potser la situació seria diferent”.
La Federació manté que en aquests moments el càmping és una alternativa a l’alça ja que són un tipus d’establiment que permeten millor gaudir d’un descans o d’unes vacances amb una gran tranquil·litat pel que fa als nous estàndards de seguretat sanitària que s’exigeix i demana el mercat. «Els nostres establiments tenen l’avantatge que estan situats a l’aire lliure, que hi ha una separació entre parcel·la i parcel·la, i que moltes caravanes i autocaravanes tenen els seus propis serveis » asseguren des del sector. Preveuen, però, una temporada diferent, i molt curta. Sobretot concentrada a l’agost i en la qual caldrà treballar molt imaginativament per allargar-la a la tardor: «Haurem de seduir el turisme de proximitat i buscar l’experiència del cap de setmana». Confien, però, que en el moment que s’obri la frontera arribarà el turista internacional i també tenen molta fe que l’anglosaxó tornarà a la tardor. Pel que fa al turisme nacional, creu que «hi haurà un augment important. El problema és que el volum d’oferta de places que té el sector a Catalunya és molt més gran que la demanda que hi ha de turistes. Per tant, no serà suficient el turisme nacional. Serà un any complicat, tot i que pot ser idoni perquè el públic català conegui els càmpings. Som uns grans coneguts a Europa i uns grans desconeguts a Catalunya. Ara més que mai es demana natura, aire lliure, distanciament, tenir allotjament propi… Requisits que compleix perfectament el càmping». Gotanegra també considera que el Govern hauria de treballar en campanyes per afavorir el turisme, a més d’altres ajudes reals i directes pel sector com «un incentiu amb l’IVA, algun ajut amb seguretat social… Hem quedat tocats, portem tres mesos a zero», recorda. A més, se suma el cost de les mesures de seguretat: «Caldrà ampliar els equips, augmentar la freqüència de les neteges, conscienciar el client, incorporar panells informatius… És una feina important i la gestió serà complicada i cara, perquè s’hauran d’augmentar les plantilles». Segons dades de la Federació, actualment a Catalunya hi ha 351 càmpings, 300 mil places que generen al voltant de 20 milions de pernoctacions. Catalunya és la primera destinació de càmpings a Espanya, el 45% de les pernoctacions que hi ha a l’Estat espanyol són en terres catalanes. I donen feina a unes 16 mil persones.

Font: diaria La Repùblica

FCC
Organització sense ànim de lucre
Tenim personalitat jurídica pròpia i capacitat d’obrar per al compliment de les nostres finalitats en l’àmbit territorial català, coincident amb la totalitat del territori que defineix Catalunya com a comunitat autònoma de l´Estat Espanyol i governat per la Generalitat de Catalunya.

Últimes Notícies

10 octubre 2022, FCC

Foro Piscinas Madrid: 1 i 2 de desembre 2022

De l’1 al 2 de desembre de 2022, se celebra […]

16 juny 2022, FCC

Catalunya participa en el projecte del primer màster europeu en gestió sostenible de càmpings

El projecte referma el lideratge dels càmpings catalans en la […]

26 abril 2022, FCC

Una postpandèmia més a prop de la prepandèmia

Els càmpings catalans tornen a veure la llum després d’una […]